همه چیز در مورد درمان ساییدگی پوست روی فرش
ساییدگی یا خراشیده شدن پوست معمولا زمانی رخ می دهد که پوست در اثر اصطکاک با یک سطح ساینده مانند فرش آسیب ببیند.بیشتر افراد سوختگی بر اثر خراشیدگی یا ساییدگی را برای یک بار هم که شده تجربه کرده اند.رایج ترین نوع خراشیدگی یا سوختگی پوست بر اثر اصابت با آسفالت و یا فرش اتفاق می افتد که معمولا از نوع زخم های خفیف بوده و به ندرت ایجاد مشکل می کند؛ولی جهت ترمیم بهتر و ممانعت از عفونت کردن زخم، شیوه ی صحیح درمان این گونه زخم از اهمیت بالایی برخوردار است.در این مقاله ما سعی داریم مراحل درمان سوختگی فرش یا همان خراش برداشتن پوست در اثر سایش با فرش را به صورت گام به گام خدمت شما عزیزان ارائه کنیم.
مراحل درمان خراشیدگی پوست با فرش
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم خراشیدگی یا ساییده شدن پوست توسط سطوح زبر و خشن، زخمی خفیف به شمار می رود؛ولی لازم است بدانید این نوع زخم جزو سوختگی های درجه یک به شمار می رود،چراکه در اثر اصطکاک ایجاد شده میان پوست و سطح خشن،گرما تولید شده که همین گرما موجب آسیب رساندن به اپیدرم یا بیرونی ترین لایه پوست می گردد.سوختگی یا خراشیدگی پوست توسط فرش در برخی از نقاط بدن مانند آرنج،پاها،صورت،دست ها و زانو بیشتر از سایر نقاط بدن اتفاق می افتد.در صورتی که سوختگی ناشی از کشیده شدن پوست روی فرش در درجه خفیف تا متوسط قرار داشته باشد می توان به راحتی موضع را در خانه درمان کرد؛بهتر است این درمان به صورت زیر صورت گیرد: ۱. محل خراشیدگی را توسط آب خنک به مدت ۱۵ دقیقه شست و شو دهید؛ خنکی آب موجب می شود که تورم و التهاب ناشی از زخم کاهش پیدا کند.
استفاده از پد فرش
اگر بخواهیم پد فرش را به طور خلاصه معرفی کنیم می توانیم بگوییم پد در اصطلاح به یک لایه ی حائل یا عایق میان دو چیز گفته میشود که معمولا یکی از این دو مورد جسمی سخت و مقاوم و دیگری جسمی حساس و صدمه پذیر می باشد؛در خصوص پد فرش این حائل میان فرش نرم و حساس و زمین سخت زیرین آن قرار می گیرد.
۲. موضع زخم را با استفاده از یک صابون بچه و آب ولرم تمیز کنید.باید توجه داشته باشید که جهت ضد عفونی کردن اینگونه زخم ها به هیچ عنوان نباید ازهیدروژن پراکسید یا الکل استفاده کرد؛چراکه در این صورت فرایند ترمیم کند تر شده و ممکن است درد وآسیب بیشتری را به همراه داشته باشد. ۳. قسمتی که شست و شو داده اید را به وسیله حرکات ضربه ای و آرام و با استفاده از یک حوله یا پارچه نرم و فاقد پرز خشک کرده و با استفاده از یک پماد آنتی بیوتیک موضع زخم را بپوشانید،این پماد از ایجاد عفونت و رشد باکتری جلوگیری کرده و باعث کاهش التهاب ناشی از زخم می شود. ۴. می توانید برای جلوگیری از نفوذ عوامل بیماری زا به زخم و محافظت از پوست آسیب دیده تا زمان بهبود یافتن زخم،از پانسمان یا گاز استریل بدون پرز استفاده کنید؛در این صورت شما باید حداقل روزی یک بار پانسمان را عوض کرده و پیش از بستن زخم حتما از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید.
۵. در صورتی که خراشیدگی پوست شما با درد همراه است،می توانید تا زمان بهبود درد از مسکن هایی مانند استامینوفن،ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده کنید. ۶. تا زمان بهبودی کامل سوختگی ناشی از کشیده شدن روی فرش،از مصرف لوسیون،روغن بچه،پودر بچه و… در محل موضع خودداری کنید،چراکه این مواد با بستن منافذ پوست،پروسه ترمیم پوست را شدیدا کند می کنند.همچنین بهتر است تا زمان خوب شدن زخم،از لباس های آزاد و نخی استفاده کنید تا از آسیب های احتمالی پیشگیری کرده باشید. در صورتی که علائم عفونت مانند تب،ورم، افزایش درد در محل سوختگی،ترشح یا چرک زخم و… را در خود مشاهده کردید برای تکمیل پروسه درمان سوختگی فرش به پزشک مراجعه کنید.
تهیه و تالیف: کارشناسان قالیشویی گل ابریشم