انواع حشرات آسیب رسان به فرش و دلیل اهمیت آن ها

عوامل آسیب‌رسان به فرش‌ها شامل دو دسته کلی می شوند که شامل عوامل غیر زنده و عوامل زنده می شود . در میان عوامل زنده آسیب رسان به فرش، حشرات از اهمیت خاصی برخورداند. چراکه گوناگونی و نحوه آسیب رسانی آن ها به فرش دارای گستره وسیعی است و نیازمند آگاهی کافیست تا بتوان با آن مقابله نمود. حشرات از خطرناک ترین دشمنان مواد آلی هستند و همانطور که می دانید محیط‌های گرم و مرطوب، محل بسیار خوبی برای زندگی و رشد آن‌ها محسوب می گردد. این حشرات انواع گوناگونی دارند و با توجه به موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و عوامل دیگر می توانند متفاوت باشند .

برای مثال هر منطقه ی جغرافیایی و یا آب و هوایی، سوسک‌های مختص خودش را دارد که این تفاوت می تواند در رنگ، اندازه و یا نژاد آن‌ها باشد. از عمده حشرات آسیب رسان به فرش می توان ماهی نقره ای معروف به تی سانورا، جیرجیرک، ملخ، سوسک‌های حمام، موریانه و سوسک سیاه قالی را نام برد که هرکدام به نحوی مشکلاتی جدی برای قالی در بر خواهند داشت.

حشرات آسیب رسان به فرش

اما مهم‌ترین و بدترین آسیب‌رسان به فرش، بیدها هستند. بیدها به خودی خود از پشم های قالی تغذیه نمی کنند، اما لاروهای آن‌ها با خوردن پشم، پوست، خز، پر و الیاف ابریشم، رشد کرده و به مرحله بلوغ می رسند تا چرخه بقای نسل خود را تکمیل کنند. بید ماده در میان پشم‌های قالی تخم گذاری می کند و این عمل تا ۴۰ نسل هم قابل ادامه است. در صورتی که به قالی‌ها رسیدگی نشود و برای پیشگیری از بید افتادن آن تدبیری صورت نگیرد ، شاید این حشرات حجم بسیار زیادی از آن را از بین ببرند. بهترین را مقابله با این حشرات نظافت فرش و استفاده از نفتالین در هنگام انبار کردن آن‌هاست .

تهیه و تالیف: کارشناسان قالیشویی گل ابریشم

دیدگاه ها غیرفعال است