در اصل کار چرم دوزی، به لحاظ لوله شدن کناره های طولی فرش انجام می شود، ولی در حال حاضر به دلایل زیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد:
چرم را معمولاً به انداه طول فرش می گیرند و از پشت فرش با نخ و سوزن به صورت ۷ و ۸ (زیگزاگ) می دوزند. چرمهایی که برای کناره دوزی فرش مورد استفاده قرار می گیرد، در صورتی که برای جلوگیری از لوله شدن کناره فرش استفاده می شود، باید دارای مقاومت کافی باشد. عرض چرم بین ۳ تا ۵ سانتیمتر است، که به صورت آماده یا توپ در بازار به فروش می رسد. جنس چرم از مواد پلاستیکی و نخ تشکیل شده است. اگر طرفین فرش لول شده باشد، فرش را از پشت بر روی زمین پهن می کنند و به وسیله چکش چوبی آن را می کوبند و سپس پارچه سفیدی بر روی آن پهن کرده و با مقداری آب آن را خیس کرده و اطوکشی می کنند. پس از آن، به صورتی که بیان شد، چرم دوزی می کنند. در بعضی موارد ۴ طرف فرش چرم دوزی می شود. بویژه، قالیبافی که نفیس هستند و امکان آویزان کردن آن بر روی دیوار وجود دارد.
برخی از فرشها به ویژه آن گروه از فرشهایی که مکانیزم بافت آنها به شیوه لول میباشد، لبه های طولی فرش به سمت آنها لوله میشود. چنانچه فرش بافته شده دارای چنین عیبی باشد، معمولاً اقدام به چرم دوزی می نمایند. چرمی که برای کناره دوزی فرش مورد استفاده قرار می گیرد، باید دارای مقاومت و سختی مورد نیاز باشد تا از لول شدن فرش جلوگیری نماید. عرض چرم، بین۳ تا ۵ سانتی متر است که جنس آن یا از چرم کاملاً طبیعی (که البته به این شکل کمتر مورد استفاده قرار می گیرد) یا از چرم مصنوعی (انواع فوم و مواد پلاستیکی) میباشد.
نحوه ی دوختن چرم به این شکل است که سوزن چرم دوزی را با نخ چرم دوزی آماده نموده به صورت زیگزاگ نوار چرمی را از پشت فرش به کناره های آن میدوزند. اگر مقدار لوله شدن لبههای فرش زیاد باشد ابتدا فرش را به پشت روی زمین پهن مینمایند و به وسیله ی چکش چوبی، لبه های طولی آن را می کوبند و سپس پارچه ای را به روی آن پهن کرده و با مقداری آب آن را خیس کرده و اتو میکشند. تا مقداری از لوله شدگی آن جلو گیری شود.سپس اقدام به چرم دوزی میکنند. البته چرم دوزی لبه های فرش به دو منظور دیگر نیز صورت می گیرد .برای جلوگیری از لغزیدن فرشهای سبک و کوچک بر روی سطوح صاف ماندن پارکت و سنگهای صیقلی برای پوشاندن محل میخ و یا چنگکهای مربوط به دارکشی فرش.