تاثیر هوای خروجی جاروبرقی بر سلامتی

طبق تحقیقات اخیر صورت گرفته ، مکان هایی که بیش از هرجایی در منزل ، کثیف بوده اند مشخص گشته اند . در این میان نام پنج محل در صدر قرار دارد که می توان گفت پنج نقطه ای هستند که بالاترین میزان آلودگی در آن ها اتفاق می افتد . این نقاط عبارتند از اسفنج داخل سینک آشپزخانه ، سرویس بهداشتی ، ماشین لباسشویی ، سطل زباله آشپزخانه و بادی که از پشت جاروبرقی بیرون می آید. در اینجا نکته مهم این است که هرکدام از این پنج نقطه به دلیل نوع کاربرد و محل قرارگیری ، درصد بالایی از آلودگی ها را جذب می کنند .

اما به جز باد پشت جاروبرقی ، بقیه نقاط قابلیت تمیز شدن را دارند . به طور مثال اسفنج ظرفشویی قابل تعویض است . سرویس بهداشتی را به خوبی می توان نظافت کرد . ماشین لباسشویی و سطل زباله آشپزخانه هم از این قاعده مستثنا نیستند . اما به جارو برقی که می رسیم جریان کاملا متفاوت است . چراکه هوای بیرون رونده از پشت جاروبرقی یک جریان است و با نظافت و تعویض ، مشکل حل نمی شود .

جاروبرقی تمامی آلودگی های فرش را مکش کرده و در کیسه ای جمع آوری می کند ، اما درصدی از این آلودگی ها که ذرات بسیار ریز و غیرقابل رویتی هستند ، به وسیله هوای بیرون رونده ، در هوا معلق می شوند و می تواند بر روی روند تنفس ما تاثیر گذار باشد . در اینجا دو نکته برای حل این مشکل وجود دارد .

یکی عوض کردن به موقع کیسه ی جاروبرقی و دومی جارو کردن منظم هفتگی . این دو کار به شما کمک می کند تا درصد این آلودگی ها را تا حد بسیار بالایی کاهش دهید . تعویض کیسه باعث می شود آلودگی های کمتری در جاروبرقی بماند و نظافت هفتگی هم موجب کاهش درازمدت هرگونه آلودگی در سطح و بعضا عمق فرش می گردد . درضمن از قرار گرفتن در مسیر باد پشت جاروبرقی به شدت خودداری نمایید . گاهی اوقات کودکان به حالت بازی کردن ، خود را در مسیر این باد قرار می دهند و والدین هم که اطلاع دقیقی از شدت آلودگی این باد ندارند و از این رفتار جلوگیری نمی کنند . هر گونه تماس مستقیم با این جریان ، خطرناک بوده و مشکلاتی از جمله مسائل تنفسی را در پی خواهد داشت .

تهیه و تالیف : کارشناسان قالیشویی گل ابریشم

دیدگاه ها غیرفعال است